Sposób przygotowania:
Domek piernikowy
Na stolicę wsypać wszystkie sypkie składniki. Dodać skórkę cytrynowa, miód margarynę, posiekać nożem, dołożyć 2 jajka i wyrobić ciasto - owinąć w folie włożyć na 2 godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkowujemy za pomocą foremek, wycinamy dach, ściany, podłogę oraz choinki. Układamy na posmarowanej blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem - pieczemy 10 minut w temp. 180.
Przygotowujemy lukier - ucieramy białko z cukrem, powinno być gęste i lśniące.
Przekładany lukier do worka cukierniczego, dekorujemy chatkę według własnego pomysłu.
Gdy zastygną dekoracje sklejamy lukrem brzegi i tworzymy chatkę.
Ciasto rozwałkowujemy za pomocą foremek, wycinamy dach, ściany, podłogę oraz choinki. Układamy na posmarowanej blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem - pieczemy 10 minut w temp. 180.
Przygotowujemy lukier - ucieramy białko z cukrem, powinno być gęste i lśniące.
Przekładany lukier do worka cukierniczego, dekorujemy chatkę według własnego pomysłu.
Gdy zastygną dekoracje sklejamy lukrem brzegi i tworzymy chatkę.