natalka22123

natalka22123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Domowa a la tortilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne danie które doskonale sprawdza się na obiad

Domowa a la tortilla

Składniki:

Domowa a la tortilla

 

  • 10 naleśników
  • 50 dag warzyw na patelnię
  • 2 cebule
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 10 dag pieczarki
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 50 dag mięso mielone
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, szczypta oregano i bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Domowa a la tortilla
1. Naleśniki smażymy według swojego przepisu. 2. Na odrobinie oliwy z oliwek podsmażamy pieczarki, dodajemy warzywa na patelnię ( kombinacja składników jest dowolna ja staram się unikać tych z ziemniakami, warto zawsze czytać skład procentowy często okazuje się że głównym składnikiem jest marchewka). 3. Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę, dodajemy mięso doprawiamy według uznania ja przyprawiam: jarzynką, pieprzem, papryką, szczypta ziół, dodaje magi i dużą ilość czosnku. Kiedy mięso się usmaży dodajemy koncentrat pomidorowy, i usmażone warzywa wszystko razem smażymy jeszcze chwilę dla połączenia smaków. 4. Nakładamy farsz na naleśniki łyżką na środek i zawijamy ( nie smarujemy tylko układamy wzdłuż średnicy nie może go być za mało) i zawijamy w rulonik 5. Układamy w naczyniu żaroodpornym przykrywamy pierzynką z sera żółtego i wkładamy do piekarnika na 20 min. temperatura 180 stopni