ewelinkaaa

ewelinkaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

domowa chińszczyzna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

taka pyszna domowa chińszczyzna;-)odmiana zwykłego obiadku

domowa chińszczyzna

Składniki:

domowa chińszczyzna

 

  • 300g mięsa wieprzowego
  • 2łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • połówka średniej główki kapusty pekińskiej
  • MARYNATA:
  • 1łyżka maggi w plynie
  • 1łyzka wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 1\2 łyżki cukru
  • ja dodalam jeszcze 1 łyżkę sosu sojowego
  • SOS:
  • 1 szkl rosolu(rozpuściłam 1 kostkę rosołową w 1 szkl.gorącej wody)
  • 1 łyżka maggi
  • łyzka mąki ziemniaczanej
  • dowolne przyprawy:u mnie:sól,pieprz,sos sojowy

 

 

Sposób przygotowania:

domowa chińszczyzna
Mięso pokroić na drobne paski,wymieszać ze wszystkimi składnikami marynaty,odstawić do lodówki na 30 min.
Po 30 min,usmażyć mięso wraz z marynatą,W międzyczasie wymieszać sklaniki sosu.
Marchewkę pokroić w słupki,cebulę w półksiężyce,kapustę posiekać,
Na patelnię wrzucać kolejno:marchew i smażyćz odrobiną oleju przez 5min,następnie dodać cebulkę,smażyc kolejne 5 min,i na koniec dodać kapustkę i tu smażyć już tylko 2 min,na koniec dodać usmażone wcześniej mięso,i wlać wcześniej przygotowany sos,gotować 2 min aż sos zgęsnieje
Podawać z ryżem