nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Domowa granola

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bez dodatku zbędnego cukru! Smaczna i kolorowa domowa granola. Do mleka lub jogurtu naturalnego w sam raz!

Domowa granola

Składniki:

Domowa granola

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa granola

przygotowanie dodatków

Domowa granola
pokrojone suszone i kandyzowane owoce do granoli

Wszystkie suszone owoce możemy do naszej granoli dodać w całości. Ja lubię je pokroić przed dodaniem do całości na malutkie kawałki.

granola

Domowa granola
w naczyniu mieszamy płatki owsiane z innymi składnikami

W misce lub innym naczyniu mieszamy ze sobą płatki owsiane, słonecznik, miód, przyprawy i starte na grubych oczkach jabłko.

pieczenie granoli

Domowa granola
upieczona granola musi ostygnąć przed wymieszaniem z owocami

Granolę umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i rozkładamy równomiernie.

W piekarniku nagrzanym do 170 stopni pieczemy 8 minut, następnie mieszamy, kolejne 4 minuty pieczenia i mieszamy ponownie, po kolejnych 4 minutach wyciągamy i studzimy na blacie.

mieszanie granoli

Ostudzoną granolę mieszamy z pokrojonymi suszonymi owocami. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku lub słoiku


Tagi:

granola