Sposób przygotowania:
Domowa napoleonka
Trzy szklanki mleka wlej do garnka, dodaj masło i cukier waniliowy. Zagotuj na maym ogniu, mieszając co jakiś czas. Żółtka, cukier, mąkę i resztę mleka włóż do miski i zmiksuj na jednolitą masę.
Gotujące się mleko zdejmij z ognia. Cały czas mieszając, wlewaj powoli żółtka z cukrem i mąką. Garnek postaw na małym ogniu i gotuj aż masa zgęstnieje na budyń. W prostokątnej formie ułóż połowę krakersów. Wylej gorącą masę przykryj resztą ciastek. Posyp cukrem pudrem wierzch i odstaw do wystygnięcia.
Smacznego!
Gotujące się mleko zdejmij z ognia. Cały czas mieszając, wlewaj powoli żółtka z cukrem i mąką. Garnek postaw na małym ogniu i gotuj aż masa zgęstnieje na budyń. W prostokątnej formie ułóż połowę krakersów. Wylej gorącą masę przykryj resztą ciastek. Posyp cukrem pudrem wierzch i odstaw do wystygnięcia.
Smacznego!