Sposób przygotowania:
Domowa pizza 11
Na stolnicy lub najlepiej i najwygodniej w misce zarobić ciasto z mąki, drożdży, oleju i odrobiny soli i wody. Wyrabiamy do czasu, aż będzie gładkie. Brytfannę smarujemy masłem i wysypujemy grysikiem lub bułką tartą lub też wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy na brytfannę i wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika na 10 minut, żeby podrosło i trochę się podpiekło. W tym czasie przygotowujemy dodatki: kiełbasę kroimy w plastry, paprykę w paseczki. Pieczarki oczyszczamy gąbeczką , kroimy na kawałki i obsmażamy na patelni na odrobinie oleju. Cebulkę kroimy i również smażymy na złoty kolor. Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i uzupełniamy w dodatki: kiełbasę, pieczarki, cebulkę, posypujemy przyprawą do pizzy lub innymi ziołami-ważne żeby dać oregano, paprykę, ser żółty. Pieczemy w 170 st.C przez ok. 25-30 minut.