Sposób przygotowania:
Domowa pizza- prosta i pyszna
Na początku musimy przygotować ciasto drożdżowe. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz olej. W szklance rozpuszczamy drożdże. Przelewamy do maki i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiamy miskę przykrytą ściereczka i czekamy aż ciasto podwoi swoja objętość (około 40 minut).Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, pieczarki kroimy w plasterki.Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na blaszkę 35x35 cm. Smarujemy keczupem, sypiemy oregano. Układamy wędlinę, pieczarki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C na 25 minut. Pod koniec posypujemy ser (do rozpuszczenia się). Do małej miseczki wlewamy jogurt oraz majonez. Przez praskę przeciskamy czosnek, doprawiamy czosnkiem granulowanym. Mieszamy. Smacznego!