Sposób przygotowania:
Domowa pizza- pychota
Drożdże rozpuścić w szklance letniej wody i wlać je do miski. Dodać mąkę, sól i olej. Wyrobić ciasto i odstawić je do wyrośnięcia.
Gdy wyrośnie wyłożyć na blachę wysmarowaną olejem (kształt blachy dowolny). Ciasto posmarować cienką warstwą ketchupu lub przecieru pomidorowego.
Następnie układać pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę szynkę oraz paprykę. Później plasterki ogórka konserwowego i kawałki brokuła, doprawić ziołami.
Całość posypać startym serem żółtym. Pizze piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy wyrośnie wyłożyć na blachę wysmarowaną olejem (kształt blachy dowolny). Ciasto posmarować cienką warstwą ketchupu lub przecieru pomidorowego.
Następnie układać pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę szynkę oraz paprykę. Później plasterki ogórka konserwowego i kawałki brokuła, doprawić ziołami.
Całość posypać startym serem żółtym. Pizze piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.