Sposób przygotowania:
Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką
Mięso podsmażamy, dodajemy przyprawy, cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Smażymy ok 15 minut.
Kaszę gotujemy w stosunku 2;1 ( 1 szklanka wody, 0,5 kaszy). Studzimy i mieszamy z mięsem.
Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże, sól, mleko i olej. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut. Ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka ok 12 cm, większa szklanka.
Każde kółko smarujemy (środek) ketchupem, posypujemy serem, wykładamy łyżkę mięsa zlepiamy jak pierogi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 30 minut w 200 stopniach.
Smacznego
Kaszę gotujemy w stosunku 2;1 ( 1 szklanka wody, 0,5 kaszy). Studzimy i mieszamy z mięsem.
Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże, sól, mleko i olej. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut. Ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka ok 12 cm, większa szklanka.
Każde kółko smarujemy (środek) ketchupem, posypujemy serem, wykładamy łyżkę mięsa zlepiamy jak pierogi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 30 minut w 200 stopniach.
Smacznego