aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Domowa pizza z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna domowa pizza z papryką

Domowa pizza z papryką

Składniki:

Domowa pizza z papryką

 

Sposób przygotowania:

Domowa pizza z papryką
Mąkę przesiać do miski, dodać drożdze, oliwę oraz sól. Następnie wlać wodę i mleko. Wyrobić ciasto, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Boczek pokroić w paski. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Keczup wymieszać z przecierem oraz przyprawami. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym. Ułożyć wszystkie przygotowane składniki. Wierzch posypać serem. Odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Piec około 30 minut w temp. 220 stopni.