Sposób przygotowania:
Domowa tarta z ananasem i galaretką.
Miękkie masło utrzeć z cukrem,dodać kolejno cukier waniliowy,jajka i znów ucierać,dodać kardamon.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,całość dobrze wymieszać i przełożyć do płaskiej formy do pieczenia tartej.Ananasa oczyścić,obrać ze skorupy,opłukać w bieżącej wodzie i pokroić na kawałki,usuwając korzeń środkowy,a pokrojone kawałki ułożyć na wierzchu ciasta.Wstawić blaszkę z ciastem do piekarnika i piec ok.40 min. w temp. 180 st.C.Galaretkę przyrządzić wg przepisu na odwrocie i zalać lekko krzepnącą kawałki ananasa na cieście mocno wystudzonym.Wstawić do lodówki,aby się dobrze zsiadła.Po niespełna godzinie wyjąć i posypać deser wiórkami kokosowymi.