Sposób przygotowania:
Domowa zalewajka
1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
2. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w grubsza kostkę.
3.Do garnka wrzucamy ziemniaki, cebulę czosnek. Dodajemy 2 ziela angielskie, 1 liśc laurowy ok 1 łyżkę majeranku. Zagotowujemy i gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie
4. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodajemy białą kiełbasę i gotujemy 10 min
5. Po tym czasie dodajemy ok 1/2 butelki żurku (ja osobiście wlewam go partiami i za każdym razem próbuję czy zupa nie jest za kwaśna ). Dodajemy śmietanę i mieszamy. Gotujemy 5 min.
2. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w grubsza kostkę.
3.Do garnka wrzucamy ziemniaki, cebulę czosnek. Dodajemy 2 ziela angielskie, 1 liśc laurowy ok 1 łyżkę majeranku. Zagotowujemy i gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie
4. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodajemy białą kiełbasę i gotujemy 10 min
5. Po tym czasie dodajemy ok 1/2 butelki żurku (ja osobiście wlewam go partiami i za każdym razem próbuję czy zupa nie jest za kwaśna ). Dodajemy śmietanę i mieszamy. Gotujemy 5 min.