Sposób przygotowania:
Zalewajka myśliwka z wkładką
W garnku w ok 3 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .Dodajemy ok 1 łyżki majeranku .Majeranek najpierw rozcieramy w dłoniach Mieszamy .Cebulę obieramy z łupiny siekamy ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zalewajki .Mieszamy .Dodajemy wyciśnięty czosnek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Podajemy z połówkami ugotowanego jajka.