anjana

anjana

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Domowe burgery 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Składników niedużo, ale wykorzystałam to co było w domu

Domowe burgery 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe burgery 4

 

Sposób przygotowania:

Domowe burgery 4
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, dużą szczyptę bazylii i oregano, sól i pieprz, a także garść bułki tartej. Wszystko mieszamy, z masy formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju. Kapustę szatkujemy, ogórka myjemy i kroimy w plasterki. Bułki podgrzewamy w piekarniku, następnie układamy na połówki bułek kotlety, a na to ser, kapustę i ogórka. Polewamy ketchupem i przykrywamy bułką. Smacznego
Domowe burgery 4
Mięso przyprawiamy dodajemy jajko i bułkę tartą
Domowe burgery 4
Z mięska formujemy kotlety i delikatnie posypujemy bułką tartą
Domowe burgery 4
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju aż sie zarumienią
Domowe burgery 4
Składamy hamburgera ze wszystkich składników