mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Domowe paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonałe do barszczyku paszteciki z mięsem. Szybkie i łatwe w zrobieniu. Można przygotować w panierce bądź bez niej. W zależności kto jak woli, lubi.

Domowe paszteciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe paszteciki

 

 

 

  • olej-do naleśników

 

Sposób przygotowania:

Domowe paszteciki
Składniki na ciasto łączymy ze sobą i miksujemy mikserem na masę o jednolitej konsystencji.Rozgrzewamy ok 3 łyżek oleju i wlewamy do masy . Mieszamy. Do rozgrzanej patelni łyżką większą wlewamy ciasto i rozprowadzamy na patelni. Smażymy z dwóch stron.Mięso oddzielamy od kości. Pieczarki obieramy, kroimy w grubszą kostkę lub plasterki. Paprykę wydrążamy i kroimy podobnie jak pieczarki. Podobnie robimy z cebula. Podsmażamy na patelni z olejem.Poszczególnie składniki blenderujemy w tzw. "papkę", łączymy ze sobą, mieszamy i doprawiamy do smaku. Wykładamy farsz na placek i składamy w kwadrat. MOżemy obtoczyć w jajku i bułce i podsmażyć na patelni.
Domowe paszteciki
obrane pieczarki, przed krojeniem na mniejsze kawałki
Domowe paszteciki
blenderowana papryka czerwona wcześniej lekko podsmażona
Domowe paszteciki
zblenderowane mięso z kurczaka w tzw
Domowe paszteciki
połączone poszczególne składniki farszu podczas wykładania na placek naleśnikowy