Sposób przygotowania:
Paszteciki z pasztetem :)
Do ciepłego mleka dodać 2 szklanki mąki pszennej, rozkruszone drożdże i cukier. Wyrobić zaczyn i zostawić w ciepłym miejscu, jak podrośnie dodać resztę mąki pszennej, oliwę z oliwek, jajka i sól. Dobrze wyrobić ciasto, tak żeby nie kleiło się do rąk. Zostawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (powinno zwiększyć swoją objętość 2 razy). Następnie wyjmować ciasto porcjami na stolnicę, podsypując mąką rozwałkować i pociąć na paski (o szerokości 5-6 cm). Na paski ciasta nakładać farsz, zwinąć i sklejać palcami. Sklejonym brzegiem dać pod spód. Na wierzchu pasztecików zrobić kratkę tępą stroną noża i pokroić je na kawałki 6 cm. Paszteciki wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i zostawić do wyrośnięcia. Następnie blaszkę z pasztecikami włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C.Farsz:
Pasztet wyjąc z opakowania. Następnie dodać kostkę rosołową i sól. Pomieszać. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na smalcu i ostudzić. Pasztet i cebulę zmielić razem w maszynce. Do zmielonej masy dodać jajka, kaszę mannę, pieprz, Vegetę i majeranek. Dokładnie wymieszać i gotowy farsz wykładać na surowe paski ciasta. Do pasztecików podawać czerwony barszcz do picia.
Pasztet wyjąc z opakowania. Następnie dodać kostkę rosołową i sól. Pomieszać. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na smalcu i ostudzić. Pasztet i cebulę zmielić razem w maszynce. Do zmielonej masy dodać jajka, kaszę mannę, pieprz, Vegetę i majeranek. Dokładnie wymieszać i gotowy farsz wykładać na surowe paski ciasta. Do pasztecików podawać czerwony barszcz do picia.