piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Domowe Pulpety

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne pulpety domowej roboty

Domowe Pulpety

Składniki:

Domowe Pulpety

 

Sposób przygotowania:

Domowe Pulpety
Na początek mięso wieprzowe dokładnie myjemy i mielimy 2-3 razy maszynką do mięsa. Do miski wrzucamy 2 jajka i je rozbić , tymianek, odrobina soli, łyżeczka pieprzu i odrobina koperku wszystko ze sobą wymieszać , a następnie i wymieszamy jajka i przyprawy z mięsem a następnie formujemy z przyprawionego mięsa formujemy pulpety. Następnie do małego garnka wlewamy przecier pomidorowy , dodajemy 2 łyżki śmietany i trochę wody by nie było za gęste. Następnie wrzucamy do sosu pomidorowego pulpety i dusimy je około 30 minut na średnim ogniu. Dodając 2 listki laurowe. Następnie wyjmujemy na talerz posypujemy koperkiem i polewamy sosem pomidorowym.