Sposób przygotowania:
Domowe tortille od a do z
Przygotowanie sosu: Obrane ząbki czosnku zetrzeć na drobnych oczkach lub przecisnąć przez praskę i przełożyć do miseczki. Dodać majonez, śmietanę, sok z cytryny, sól i cukier i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinkę.Przygotowanie wkładki warzywnej: Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować w cienkie paseczki. Umytego pomidora pokroić w cienkie pół plasterki. Obraną cebulkę pokroić w cieniutkie pół pasterki. Doprawić solą i pieprzem ,dodać olej i wymieszać. Odstawić na 25-30 minut.Pierś umyć, osuszyć i oczyścić z błon i tłuszczu. Pokroić na paski grubości 1 cm i delikatnie pięścią je rozbić. Przyprawić przyprawą. Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć mięso. W między czasie placki tortilli delikatnie pogrzać. Ciepły placek posmarować łyżką sosu czosnkowego, położyć po 2-3 plastry ogórków z sałatki szwedzkiej, nałożyć porządną łyżkę wkładki warzywnej a na to położyć kawałek mięsa. Polać jeszcze sosem i zawinąć. Podawać ciepłe. Smacznego!