goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Domowe zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepsze zapiekanki ... bo domowe :)

Domowe zapiekanki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe zapiekanki

 

  • sztangiel 4 sztuki
  • sos paprykowy 8 łyżek
  • kukurydza 3/4 puszka
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 sztuka
  • ser żółty 20 dag
  • majonez 4 łyżki
  • oregano
  • masło 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Domowe zapiekanki
Sztangle przekrawamy na pól, smarujemy sosem paprykowym. Pieczarki ścieramy na grubej tarce. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki (odparowujemy). Pieczarki wykłądamy na sztangle, następnie dodajemy kukurydzę, przyprawy, po odrobinie majonezu. Wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym.





* sztangiel to taka długa bułka podobna do tej na hot gogi 
Domowe zapiekanki
Sztangle smarujemy sosem paprykowym, nakładamy pieczarki
Domowe zapiekanki
Następnie dodajemy kukurydzę, doprawiamy
Domowe zapiekanki
Na każdej zapiekance rozsmarowujemy po odrobinie majonezu

Tagi:

sery sosy ser