VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Domowe zapiekanki (na bułkach)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybkie i przede wszystkim domowe zapiekanki. Przygotowane samemu smakują o wiele bardziej niż te z budki.

Domowe zapiekanki (na bułkach) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe zapiekanki (na bułkach)

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe zapiekanki (na bułkach)
Bułki kroimy na pół. Układamy na blaszce. Każdą smarujemy delikatnie masłem, keczupem i przyprawiamy oregano. Wędlinę kroimy w kosteczkę i układamy na bułkach. Pieczarki kroimy w półplasterki, cebulę w kosteczkę. Rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze ciepłe nakładamy na szynkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Posypujemy na wierzch. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200*C i pieczemy około 5 minut.
Domowe zapiekanki (na bułkach)
Etap 1 Cebulke podsmażamy na złoty kolor
Domowe zapiekanki (na bułkach)
Etap 2 Dodajemy pokrojone z pół plastry pieczarki
Domowe zapiekanki (na bułkach)
Etap 3 Ciepłe układamy na przygotowanych bułkach
Domowe zapiekanki (na bułkach)
Etap 4 Bułki posypujemy startym żółtym serem