Sposób przygotowania:
Domowe burgery drobiowe
1.Bułki: Drożdże rozetrzeć z cukrem i mlekiem.Przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut w ciepłe miejsce. Następnie do mąki dodać sól,masło i wyrośnięte drożdże.Zagniatać ciasto na stolnicy posypanej mąką,przez kilka minut,aż będzie gładkie. Ciasto przełożyć do miski,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę.Po tym czasie z ciasta uformować 6 okrągłych bułek.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut. 2.Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.Sezam lekko docisnąć. 3.Na dole piekarnika umieścić na czynie żaroodporne z gorącą wodą.Bułki wstawić do piekarnika i piec około 35-40 minut w temperaturze 200 stopni,do zrumienienia. 4.Mięso umyć osuszyć i zmielić w maszynce razem z bułką.Do masy dodać jajka,przyprawić do smaku pieprzem i solą ziołową.Dokładnie wyrobić. 5.Następnie z masy formować okrągłe płaskie krążki i obtaczać w bułce tartej. 6.Krążki mięsa smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony,do miękkości i zrumienienia. 7.Warzywa umyć i dokładnie osuszyć,następnie obrać i pokroić w plasterki. 8.Bułki przekrawać i nakładać według uznania:warzywa,mięso,ser i ketchup lub majonez.