Sposób przygotowania:
domowy chleb serowo - ziołowy
Jest przepyszny np. do domowego pasztetu.W dużej misce lub na stolnicy wyrabiamy ciasto ze wszystkich składników prócz dodatków. Ciasto ma być tak wyrobione aby np. miska „była czysta”, a ciasto było jednolite. Po wstępnym wyrobieniu dodajemy dodatki i dalej wyrabiamy ( ser tarkuję na dużych oczkach, ale jak miałam ser w plasterkach to go pokroiłam na drobne kawałeczki). Po powtórnym wyrobieniu ciasta, kiedy już będzie jednolite, a składniki dobrze rozprowadzone, formujemy nasz chlebek i wystawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, ja czekam tak ok. 30 minut. Przed włożeniem chlebka do rozgrzanego piekarnika nacinamy wierzch chlebka. Ja piekę go w temp 250 stopni. Piekę go tak na oko ponieważ piekarnik mi szwankuję, więc jak będzie jasno brązowy to jest gotowy.
Smacznego!!
Smacznego!!