Sposób przygotowania:
Domowy hamburger
Drożdże rozpuścić w 50 ml ciepłej wody. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, sól, olej, mleko i rozpuszczone drożdże. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Podzielić na 5 części, z każdej uformować bułkę i odstawić w ciepłe miejsce na 20 min. Bułki posmarować jajkiem i posypać sezamem. Piec ok. 20 min w temp. 180°C.
2 Mięso połączyć z musztardą, solą
i pieprzem. Uformować płaskie kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu 6-7 min z każdej strony. Na kotlety położyć odrobinę sera i wstawić do piekarnika. Kiedy ser się rozpuści, do piekarnika włożyć na chwilę przekrojone bułki . Wzbogacić dowolnymi dodatkami, np. talarkami cebuli i ogórka kiszonego, liściem sałaty oraz
2 Mięso połączyć z musztardą, solą
i pieprzem. Uformować płaskie kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu 6-7 min z każdej strony. Na kotlety położyć odrobinę sera i wstawić do piekarnika. Kiedy ser się rozpuści, do piekarnika włożyć na chwilę przekrojone bułki . Wzbogacić dowolnymi dodatkami, np. talarkami cebuli i ogórka kiszonego, liściem sałaty oraz