Sposób przygotowania:
Domowy marcepan
Wodę i margarynę rozpuszczamy,dodajemy mąkę i energicznie mieszamy,zupełnie jak na ciasto parzone.Na stolnicy robimy kopczyk z cukru pudru,wrabiamy w nie ciasto.Uwaga,ciasto staje się rzadkie,spokojnie,tak ma być.Dodajemy aromat i mielone migdały,w razie potrzeby podsypujemy cukrem pudrem,bądź migdałami.Masa powinna mieć konsystencję plasteliny.W razie potrzeby zabarwiamy odrobiną kakao,lub kurkumy,smak masy jest identyczny jak batoników marcepanowych.Ozdoby z masy są miękkie w środku,więc nie ma problemów z krojeniem tortu,ciast itp.Ozdoby wykonane samodzielnie są niepowtarzalne i dzięki temu nawet małe uroczystości są wyjątkowe,tak dla gości jak i domowników.
Pyza
A.B.
i widzisz Pyzuś jak się myśli o czym innym i pisze,2 łyżki wody,2 łyżki mąki,1 łyżka margaryny,dzięki,podawałam przepis na coś innego koleżance przez telefon i tak napisałam jak mówiłam,biję się w piersi