czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Domowy pasztet

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Świetnie rozsmarowuje się na kanapkach,a w smaku naprawdę pyszny i wiem co jem!

Domowy pasztet

Składniki:

Domowy pasztet

 

  • 25 dkg.mięsa drobiowego gotowanego
  • 25 dkg. mięsa wołowego gotowanego
  • 15 dkg. wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,1/2 szkl.rosołu
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • pieprz.przyprawa typu vegeta

 

Sposób przygotowania:

Domowy pasztet
Mięsa,wątróbkę surową,cebulę i czosnek zemleć najlepiej 2 razy wlać rosół doprawić dodać bułkę tartą tak,aby konsystencja była luźna i kleista.Włożyć do słoiczków i gotować 30 min.od momentu zagotowania wody.

Tagi:

mięso tarta