iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Domowy syrop korzenny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Syrop w dużej mierze inspirowany przepisem z bloga Wulkan smaku choć ma mój bardzo wyrazisty akcent.

Domowy syrop korzenny

Składniki:

Domowy syrop korzenny

 

Sposób przygotowania:

Domowy syrop korzenny
W garnku zagotować wodę z cukrem, dodać lekko rozgniecione cząstki mandarynki, miód i resztę przypraw, wymieszać oraz zagotować. Powstały pachnący płyn po wystudzeniu zostawić na noc w lodówce i następnego dnia zagotować oraz pogotować kilka minut, aby zgęstniał. Gęsty syrop przecedzić i przelać do buteleczek ja swój przelałam do butelki po Jarzębiaczku gdzie na dnie było około 1 cm oryginalnego płynu przez co mój syrop zyskał jeszcze lepszy smak, a gęsty wyszedł prawie jak miód.

Tagi:

przyprawy