Sposób przygotowania:
Domowy tort makaronowy
Makaron ugotować al dente. Przelać zimną wodą, odcedzić. Paprykę i szynkę pokroić w kostkę(troszkę papryki odłożyć). W małym rondelku zagotować troszkę wody(posolić) wrzucić groszek i paprykę i gotować przez 1min. Odcedzić, wymieszać z szynką. Posiekać natkę i szczypiorek. Nasmarować tłuszczem tortownicę, ułożyć w niej warstwami makaron w warzywami. Jajka wymieszać z 1 i 1/2 szkl. mleka, 10dkg goudy, mąką ziemniaczaną i zieleniną doprawić do smaku. Składniki w formie polać sosem, posypać resztą startego sera. Piec ok45 min w temp190stC.Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pozostawioną paprykę i cebulę zeszklić na oleju. Posypać mąką i zasmażyć. Rozprowadzić resztą mleka,wymieszać z koncentratem. Sos gotować na małym ogniu 5min, doprawić. Podawać z tortem makaronowym...