evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Dorada pieczona

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dorada pieczona w piekarniku jest pyszna mniam,mniam,mniam :)

Dorada pieczona

Składniki:

Dorada pieczona

 

Sposób przygotowania:

Dorada pieczona
Rybę porządnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidory,czosnek i oliwki drobniutko posiekać/wymieszać z odrobiną oleju z pomidorów. Rybę skropić po wierzchu cytryną, posolić,popieprzyć z każdej strony i od środka. Przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem. Do środka włożyć plastry cytryny oraz wymieszana papkę z pomidorów ,czosnku i oliwek,resztę rozsmarować po wierzchu ryby. Nakryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180*C (grzanie góra) 25 minut ,nastepnie odkryć, jeszcze chwilke zapiec i gotowe . . . Podawać z ulubionymi dodatkami . . . Smacznego :-)

Tagi:

ryba ryby zioła