czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Dorsz z warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekki, kolorowy, niskokaloryczny, rybny obiad z piekarnika, to idealna propozycja do wiosennego menu.

Dorsz z warzywami

Składniki:

Dorsz z warzywami

 

  • 2 porcje polędwicy z dorsza
  • 100 g kaszy kuskus
  • kawałek cukinii
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dorsz z warzywami
Rybę posypać solą i pieprzem, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Cukinię pokroić w ostkę, pomidorki w kawałki. Rybę natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypać cukinią i pomidorkami oraz koperkiem i pieprzem.

Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na pół godziny.

Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i podawać z rybą i warzywami.

Smacznego