Dorsz duszony z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybę oprószyć solą i pieprzem, następnie rozgrzać patelnię i obsmażyć rybę na oliwie. W mikserze utrzeć sos z filetów anchois, czo

Dorsz duszony z rozmarynem

Składniki:

Dorsz duszony z rozmarynem

 

  • ¾ kg filetów z dorsza
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 5 filetów anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • świeży rozmaryn
  • 2 kieliszki białego wytrawnego wina
  • 1/3 szklanki białego octu winnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dorsz duszony z rozmarynem
Rybę oprószyć solą i pieprzem, następnie rozgrzać patelnię i obsmażyć rybę na oliwie. W mikserze utrzeć sos z filetów anchois, czosnku, rozmarynu, pietruszki wina i octu. Podsmażoną rybę dusić w sosie pod przykryciem na małym ogniu przez 15 min. Podawać polaną sosem, z gałązką rozmarynu.

Tagi:

dorsz