Sposób przygotowania:
Dorsz Eli z parowara
Rybę rozmrozić,umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.Posypać filety przyprawą do ryb,pieprzem,ułożyć do naczynia z przykrywką i włożyć do lodówki na 3 godziny.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić na ćwiartki.Marchewki obrać,umyć i pokroić w plastry.Ziemniaki i marchewki obtoczyć przyprawą do ziemniaków i włożyć do dolnej komory parowara.Rybę wyjąć z lodówki i włożyć do górnej komory parowara.Do naczynia parowara wlać wodę.Parowar nastawić na 30 minut.Sprawdzić czy ziemniaki i marchewka są miękkie.Jeśli jeszcze nie są miękkie jeszcze chwilę parować.Wyłożyć ziemniaki i marchewkę na talerze,obok położyć ogórki konserwowe i rybę ozdobioną koperkiem.Smacznego!
Lady Marmolada
elzbieta8960
dusia30
Sarenka