Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Dorsz koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczna i soczysta ryba na obiad w marynacie koperkowej

Dorsz koperkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz koperkowy

 

  • 1 filet z dorsza
  • 4 łyżeczki masła
  • przyprawa do ryb
  • koperek
  • pieprz
  • jarzynka

Sposób przygotowania:

Dorsz koperkowy
Dorsza nacieramy z obu strona przyprawą do ryb, a następnie przekladamy ją na folie aluminiową. Posypujemy ją około 2 lyzkami drobno posiekanego koperku, doprawiamy delikatnie jarzynka oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Na rybie układamy masło. Rybę szczelnie zawijamy w foli i pieczemy przez 30 minut w temp 190*. Ryba jest soczysta i ma świetny smak koperku
Dorsz koperkowy
Posypujemy ją około 2 lyzkami drobno posiekanego koperku,
Dorsz koperkowy
Posypujemy ją około 2 lyzkami drobno posiekanego koperku,