Ania13

Ania13

Kucharz
[Przepisów: 8]

Dorsz na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa łatwa najlepiej się ją robi w szybkowarze.

Dorsz na ostro.

Składniki:

Dorsz na ostro.

 

Sposób przygotowania:

Dorsz na ostro.
Filety dokładnie umyć,osuszyć,lekko osolić i obtoczyć w mące.Cebule oczyścić,umyć i posiekać w drobną kostkę.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki i również pokroić w kostkę.W szybkowarze rozgrzać olej i szybko zrumienić filety.Następnie dodać cebulę ,pomidory i przeciśnięty przez prasę czosnek.Doprawić do smaku ostrą papryką,imbirem i vegetą.Szybkowar szczelnie zamknąć,dusić potrawę około 15 minut.

Tagi:

dorsz