Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Dorsz na parze 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rybka nie tylko zdrowa ale smaczna

Dorsz na parze 4 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dorsz na parze 4

 

 

  • ZIOŁA UŻYTE DO WODY:
  • gałązka rozmarynu
  • 1/4 łyżeczki tymianku

Sposób przygotowania:

Dorsz na parze 4
Pęsetą usuwamy ości. Rybkę płuczemy zimną wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy solą, pieprzem i ew. cytryną, odstawiamy do lodówki na ok godzinkę. Do garnka wlewamy ok 1 szkl. wody, wrzucamy zioła i doprowadzamy do wrzenia. Na sicie układamy rybkę, nakładamy na garnek z wrzątkiem i przykrywamy. Parzymy ok 20 min, na wolnym ogniu.
Dorsz na parze 4
Rybkę układamy na sicie do gotowania na parze i powstaje pyszotka

Tagi:

zioła dorsz