Sposób przygotowania:
Dorsz otulony bakłażanem
1. Bakłażana kroję w podłużne plastry. Oprószam solą i odstawiam na 15 minut. Cebulę obieram i kroję w półplasterki.
2. Olej mieszam z pieprzem cytrynowym, ziołami prowansalskimi, rozmarynem oraz odrobiną soli i pieprzu czarnego.
3. Rybę kroję na dwa kawałki. Smaruję marynatą. Na rybie układam cebulę. Następnie zawijam rybę w plasterki bakłażana. Wierzch smaruję pozostałą marynatą i układam pozostałą cebulę.
4. Kawałki ryby układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Olej mieszam z pieprzem cytrynowym, ziołami prowansalskimi, rozmarynem oraz odrobiną soli i pieprzu czarnego.
3. Rybę kroję na dwa kawałki. Smaruję marynatą. Na rybie układam cebulę. Następnie zawijam rybę w plasterki bakłażana. Wierzch smaruję pozostałą marynatą i układam pozostałą cebulę.
4. Kawałki ryby układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Magdalena88
Marika-