Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Dorsz otulony bakłażanem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Doskonała propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Ucieszy podniebienie nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Dorsz otulony bakłażanem

Składniki:

Dorsz otulony bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Dorsz otulony bakłażanem
1. Bakłażana kroję w podłużne plastry. Oprószam solą i odstawiam na 15 minut. Cebulę obieram i kroję w półplasterki.

2. Olej mieszam z pieprzem cytrynowym, ziołami prowansalskimi, rozmarynem oraz odrobiną soli i pieprzu czarnego.

3. Rybę kroję na dwa kawałki. Smaruję marynatą. Na rybie układam cebulę. Następnie zawijam rybę w plasterki bakłażana. Wierzch smaruję pozostałą marynatą i układam pozostałą cebulę.

4. Kawałki ryby układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.