Sposób przygotowania:
Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Filety dorsza myję, osuszam, a następnie skrapiam sokiem wyciśniętym z ½ cytryny i posypuję Kucharkiem oraz pieprzem. Jajka roztrzepuję, dodaję mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Całość łączę z sokiem wyciśniętym z ½ cytryny oraz piwem. Filety maczam w przygotowanym cieście, po czym smażę je na rozgrzanym na patelni oleju.
![Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz w cieście z dodatkiem piwa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dorsz-w-ciescie-z-dodatkiem-piwa-286911.jpg)
![Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz w cieście z dodatkiem piwa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dorsz-w-ciescie-z-dodatkiem-piwa-286912.jpg)