alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Dorsz w kwaśnej śmietanie .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba usmażona i potem duszona

Dorsz w kwaśnej śmietanie .

Składniki:

Dorsz w kwaśnej śmietanie .

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w kwaśnej śmietanie .
Rybę posolić i posypać pieprzem. Oprószyć mąką .Usmażyć na oleju. Zdjęć z patelni. Na olej pozostały ze smażenia wrzucić pokrojoną w paseczki paprykę ( trzeba wyrzucić pestki ) . Chwilę smażyć mieszając . Włożyć z powrotem rybę .Zalać osoloną i zmieszaną z mieloną papryką i odrobiną pieprzu kwaśną śmietaną . Dusić na małym gazie 15 minut.

Tagi:

dorsz