Sposób przygotowania:
Dorsz w sosie cytrynowym i miętową marchewką
Filet umyć osuszyć przyprawić solą pieprzem oraz odrobina skórki z cytryny i wstawić do piekarnika o temperaturze 180c i zapiekać około 20 min. Między czasie gdy dorsz się piecze obrać marchew pokroić w talarki około 0.5cm grubości i pod smażyć na patelni około 5 min. Następni podlać ja wodą i gotować. Doprawić solą i odrobiną cukru. Gdy marchew się gotuje robimy sos. Do garnka wlewamy 0,5 szkl wody. Dodajemy herbaty i gotujemy, aż zredukuje nam się płyn. Dodajemy resztę skórki z cytryny i mieszamy. Kiedy sos nam się zredukował dodajemy do niego śmietanę i znowu gotujemy aż sos nam z gęstnieje. Mamy już marchew gotową dodajemy do niej posiekane liście mięty i mieszamy wszystko razem . Rybę wyciągamy na talerz wkoło układamy marchewkę i polewamy sosem dekorujemy liśćmi sałaty i podajemy smacznego:)