Sposób przygotowania:
Dorsz w sosie serowo koperkowym
Rybę myję i osuszam, dzielę na kawałki, odcinam skórę, posypuję pieprzem cytrynowym i solą z każdej strony. Obtaczam w skrobi i obsmażam na maśle , następnie wykładam osobno.
Na pozostałym tłuszczu robię sos, wlewam mleko , podgrzewam, dodaję serek topiony, mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Dodaję koperek i przyprawy ( imbir, pieprz biały i sól) Dolewam bulion, gotuję parę minut cały czas mieszając, na koniec zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną . Jeśli sos jest za gęsty można dolać bulionu.
Do gorącego sosu wkładam dorsza, można wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut, ja podgrzewałam chwilkę na patelni.
Na pozostałym tłuszczu robię sos, wlewam mleko , podgrzewam, dodaję serek topiony, mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Dodaję koperek i przyprawy ( imbir, pieprz biały i sól) Dolewam bulion, gotuję parę minut cały czas mieszając, na koniec zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną . Jeśli sos jest za gęsty można dolać bulionu.
Do gorącego sosu wkładam dorsza, można wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut, ja podgrzewałam chwilkę na patelni.
reanja
zbysiowa
Polecam Reniu smakuje wybornie ;)
jaNina
zbysiowa
:)