Sposób przygotowania:
Dorsz w sosie szczypiorkowo-musztardowym
Dorsza pokropić sokiem z cytryny i gotować przez 10 min we wrzącej wodzie. Pestki słonecznika zrumienić na suchej patelni. Podgrzać razem śmietanę i wywar rybny, dobrze je wymieszać, a następnie stale mieszając, dodawać musztardę. Sos doprawić solą oraz pieprzem. Dorzucić szczypiorek oraz jedną łyżkę pestek ze słonecznika i całość krótko pod-
grzać. Rzodkiewki zetrzeć na tarce, wymieszać z resztą pestek słonecznika i doprawić solą oraz sokiem z cytryny. Podawać do ryby polanej sosem szczypiorkowo-`musztardowym
grzać. Rzodkiewki zetrzeć na tarce, wymieszać z resztą pestek słonecznika i doprawić solą oraz sokiem z cytryny. Podawać do ryby polanej sosem szczypiorkowo-`musztardowym