misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Drób z winogronami po argentyńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko...

Drób z winogronami po argentyńsku

Składniki:

Drób z winogronami po argentyńsku

 

  • mięso z piersi kurczaka 60 dag
  • seler naciowy 1 łodyg
  • olej 3 lyzki
  • czerwone wino 1 szkl
  • pieprz 3 ziarna
  • cynamon kawałek
  • ciemne winogrona 25 dag
  • sproszkowany imbir
  • miód 1 łyżka
  • koper włoski
  • sól

Sposób przygotowania:

Drób z winogronami po argentyńsku
Mięso natrzeć winem, obłożyć zmiażdżonym pieprzem i cynamonem oraz pokrojonymi w kawałki warzywami, wstawić do lodówki co najmniej na 3 godziny, potem wyjąć, osuszyć, zrumienić na oleju, posolić i dusić wraz z warzywami z zaprawy, podlewając winem. Gdy będzie miękkie, przetrzeć sos, dodać winogrona, zagotować, przyprawić imbirem i miodem. Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko.