Sposób przygotowania:
Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami
Każdą pierś z kurczaka ponacinać tak, żeby otrzymać dwa duże płaty. Ułożyć je obok siebie, żeby lekko na siebie nachodziły i tworzyły prostokąt. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na mięsie ułożyć plasterki sera, pokrojonego wzdłuż ogórka, przekrojone pieczarki i pokrojoną w plastry cebulę. Zwinąć w roladę, obwiązać nicią. Roladę kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z każdej strony mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać kostkę mięsną. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. W połowie duszenia mięso odwrócić. Sos można zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Z gotowej rolady usunąć nici. Roladę podzielić na porcje.