iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowe ala flaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dla tych ,którzy nie lubią flaków

Drobiowe ala flaczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowe ala flaczki

 

  • 3 szt udka kurczaka całe,
  • 1 szt por (biała część),
  • 1/4 szt seler,
  • 3 szt marchew,
  • 1 szt cebula biała,
  • majeranek,
  • przyprawa do flaków Prymat,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • 1 kulka ziele angielskie,
  • 1 listek liść laurowy,
  • 3 kulki pieprz czarny ziarnisty Prymat

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe ala flaczki
W dużym garnku z woda gotujemy udka z przyprawami ,zile,liść kucharek . PO ok 20 min dodajemy pokrojone drobno warzywa -gotujemy ok 20 min . Udka wyciagamy kroimy i wrzucamy do wywaru .doprawiamy majerankiem ,i przyprawą do flaków gotujemy z 10 min . Można dodać zasmażkę.
Drobiowe ala flaczki
Etap 1
Drobiowe ala flaczki
Etap 2