Sposób przygotowania:
Drobiowe goloneczki duszone bez tłuszczu
Z pałek odcinamy dolną kość, tak przygotowane mięso moczymy około godziny w wodzie. W dużym naczyniu mieszamy wszystkie składniki na marynatę oraz żurawinę. Czyste mięso osuszamy i wkładamy do marynaty na noc. Jeśli będziemy marynować krócej, polecam podziurawić każdą sztukę mięsa widelcem. To powoli szybciej i głębiej dotrzeć marynacie. Pod dwóch godzinach można dusić. Zamarynowane mięso wyjmujemy z marynaty. Na patelnię wylewamy połowę płynu z marynowania ( bez żurawin) jak zacznie wrzeć wkładamy mięso i dusimy pod przykryciem. Pamiętając o obracaniu i podlewaniu resztą płynu. Miękkie mięso wyjmujemy na talerz, a na patelnię wrzucamy żurawinę i kostkę ananasa z puszki ( ilość zależy od upodobań) chwilę podgrzewamy aby się zagrały. Podajemy z czym tam kto lubi, jednak najlepiej smakują z ryżem.