Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

nieco inne nadzienie do piersi z kurczaka

Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinak

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinak
Pierś z kurczaka dzielimy wzdłuż na pół (tak aby powstały nam 4 kotlety), mięso dość cienko rozbijamy po czym doprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Umyte liścia szpinaku drobno siekamy i równomiernie układamy na 1/2 części każdego filetu. Ser mozarella kroimy w jak najdrobniejszą kostkę - posypujemy nim szpinak. Mięso skladamy na pół, a boki spinamy wykałaczkami. Kieszonki panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce tartej, po czym smażymy na rumiano z dwoch stron.
Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinak
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...,
Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinak
Umyte liścia szpinaku drobno siekamy. ...
Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinak
. Umyte liścia szpinaku drobno siekamy i równomiernie układamy na 1/2 części każdego filetu
Drobiowe kieszonki z mozarella i szpinak
mozarella kroimy w jak najdrobniejszą kostkę - posypujemy nią szpinak