Sposób przygotowania:
Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą
Rabarbar obieramy, kroimy w plastry, przekładamy do rondla i podduszamy z 50 ml wody do uzyskania rabarbarowego musu. Stek z indyka oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy. Następnie całą powierzchnie mięsa smarujemy rabarbarem, na jednym boku układamy wałeczek startego sera i zwijamy w roladę. Zawijamy w woreczek śniadaniowy bądź w folię spożywczą dość ciasno i wkładamy do zamrażarki na około 20 minut (kiedy zmarznie będzie łatwiej kroić), po tym czasie wyciągamy i kroimy w krążki o grubości około 2 cm. W miseczce roztrzepujemy jajko z dodatkiem soli i pieprzu, na talerzyk przesypujemy bułkę tartą. Kotleciki panierujemy w bułce tartej, a następnie w jajku. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.