Drobiowe kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

 Drobiowe kotlety mielone

Składniki:

Drobiowe kotlety mielone

 

  • 1 szt pojedyńcza pierś z kurczaka,
  • 15 dkg filet z indyka,
  • 1 szt jajko,
  • 1 łyżka otręby owsiane,
  • 1 szt cebula,
  • 2 ząbki czosnek,
  • do smaku suszony czosnek,
  • do smaku pieprz bałkański,
  • do smaku Sól,
  • do smaku czerwona czubrica

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotlety mielone
Najpierw filet z indyka mielimy maszynką o średnim sicie.Umytą i obraną ze skóry pierś z kurczaka drobno siekamy, Do mięs dodajemy jajko, zmielone otręby, obrana i posiekaną cebulę , czosnek oraz przyprawy do smaku. Dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym oleju.