dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Drobiowe roladki z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najlepiej użyć do roladek lekko kwaskowatych jabłek.

Drobiowe roladki z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z jabłkiem
Mięso płuczemy, oczyszczamy z błonek i osuszamy. Kroimy w plasterki. Każdy plasterek lekko rozbijamy tłuczkiem, a następnie nacieramy solą i pieprzem. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w małe kawałki. Jabłko maczamy w przyprawie w płynie. Następnie układamy na mięsie. Zwijamy roladkę i panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Drobiowe roladki z jabłkiem
Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki.
Drobiowe roladki z jabłkiem
Pokrojone w małe kawałki jabłko maczamy w magii.
Drobiowe roladki z jabłkiem
Jabłka układamy na mięsie i zwijamy roladki.
Drobiowe roladki z jabłkiem
Smażymy na głębokim tłuszczu z każdej strony.