nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyszły naprawdę smakowite :)

Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarka

 

  • Na 3 porcje:

 

  • 3 małe filety z kurczaka
  • ok. 25 dag pieczarek
  • 12 małych kuleczek mozarelli
  • przyprawa do kurczaka
  • oregano
  • słodka papryka mielona
  • sól,pieprz
  • mąka do obtoczenia
  • 1 jajko
  • bułka tarta do opanierowania
  • olej do smażenia
  • 3 wykałaczki

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarka
1. Mięso myjemy, w razie konieczności oczyszczamy,po czym cienko rozbijamy. 2. Pieczarki oczyszczamy kroimy w cienkie plasterki, po czym przesmażamy na patelni-muszą puścić wodę. DOdajemy do nich trochę soli i pieprzu do smaku. 3. Każdy płat mięsa delikatnie obsypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka, wewnętrzne strony roladek dodatkowo oregano. 4. Na każdym z nich układamy w jednym rzędzie po 4 kuleczki mozarelli, po czym przykrywamy je podduszonymi pieczarkami, te z kolei delikatnie obsypujemy słodką papryką, 5. Każdą porcję zwijamy w roladki, po czym spinamy wykałaczką. Obtaczamy je najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej. 6. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, po czym smażymy na nim roladki z każdej strony aż się zarumienią.
Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarka
Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarkami.
Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarka
Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarkami.