Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z mozarellą i pieczarka
1. Mięso myjemy, w razie konieczności oczyszczamy,po czym cienko rozbijamy. 2. Pieczarki oczyszczamy kroimy w cienkie plasterki, po czym przesmażamy na patelni-muszą puścić wodę. DOdajemy do nich trochę soli i pieprzu do smaku. 3. Każdy płat mięsa delikatnie obsypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka, wewnętrzne strony roladek dodatkowo oregano. 4. Na każdym z nich układamy w jednym rzędzie po 4 kuleczki mozarelli, po czym przykrywamy je podduszonymi pieczarkami, te z kolei delikatnie obsypujemy słodką papryką, 5. Każdą porcję zwijamy w roladki, po czym spinamy wykałaczką. Obtaczamy je najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej. 6. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, po czym smażymy na nim roladki z każdej strony aż się zarumienią.