malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Drobiowe roladki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo miękkie. Takie roladki są idalne jako danie obiadowe, smakują świetnie z ziemniakami i surówkami.

Drobiowe roladki z pieczarkami

Składniki:

Drobiowe roladki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z pieczarkami
Pierś kroimy na średnie kawałki i rozbijamy, solimy, pieprzymy, nacieramy papryką. Pieczarki siekamy, cebulę ścieramy na tarce, smażymy razem na łyżce oleju do czasu odparowania wody, rozkładamy na piersi i zwijamy. Roladki maczamy w rozkłóconym jajku i w mące, następnie panierujemy bułką tartą, smażymy na małym ogniu na złoto.